19 oktober 2007

Mei Tai

Na veel wikken en wegen toch zelf begonnen aan een Mei Tai maken. Enigszins aangepast zodat het wat beter aansluit bij onze wensen.

Buitenkant

Binnenkant

Mini-peuter heeft er vanmorgen al even ingezeten, wat haar gelukkig goed beviel. Ik hoop komend weekend een foto bij te kunnen plaatsen met mini-peuter in de doek.

7 opmerkingen:

 1. Ziet er heel goed uit! Mooi afgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo wat ziet dat er prachtig uit! gaan we de draagdoek ook nog in actie zien???
  gr
  christien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo dat ziet er heel kunstig uit.
  Mooi geworden hoor. Ik ben benieuwd hoe het bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh die is leuk!

  Lijkt me -voor mezelf dan- niet zo fijn om aan te doen, want ik 'zwier' de kindjes altijd letterlijk mijn rug op en dan is de doek al rond mijn lende geknoopt... dus voor mij zou dat lintje en alles al serieus in de weg zitten, hihi...
  Heb je op die manier geen ondergrond nodig ook niet? Zoals bij een kubeba? Je kan ze toch moeilijk eerst erinknopen en daarna op je rug leggen, want dan zou die doek bij mij al lang niet meer goed liggen.
  Helemaal niet als commentaar hoor, gewoon uit interesse en nieuwsgierigheid eigenlijk... ;-) want ik kan mij gewoon niet voorstellen hoe je daaraan begint, haha!

  Maar hij is gewoon schitterend geworden... hoe valt een gevulde mei tai mee? Tot nu toe heb ik er nog geen gevulde gehad...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor alle complimenten.

  Afgelopen zaterdag hebben we 'm uitgebreid getest en is zeker goed bevonden door zowel Fleur als door mij. Helaas waren we zo druk dat we weer vergeten zijn foto's ervan te maken :-(.

  Als vulling voor de banden en de hoofdsteun heb ik wat dikkere fiberfill gebruikt. Het 'tuigje' werkt hier erg goed. Je hebt dan wel een ondergrond nodig om eerst je kind op te zetten en dan pas de buikband vast te maken. Het zwieren van de kinderen lukt dan dus niet. Maar het zwieren werkt hier ├╝berhaupt niet en is het tuig dus een uitkomst.

  De vulling vind ik zelf heerlijk bij het dragen, voor het makkelijk meenemen van de doek is het niet aan te raden want het vraagt natuurlijk wel meer plaats dan gewoon katoen. Mijn spieren zijn door FM toch extra gevoelig dus de vulling geeft de nodige verlichting bij het dragen van vooral oudere kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi zeg! Leuk systeem heb je bedacht, handig!
  Ben benieuwd naar actie foto!

  BeantwoordenVerwijderen