28 december 2007

Mosterdsoep


Morgen is manlief jarig en nu kwam ik weer een heerlijk streekrecept tegen voor soep, die we morgen met de hele familie gaan nuttigen :o)

Voor 1,5 liter mosterdsoep heb je nodig:
1 blokje runderbouillon
150 gram gerookte spekjes (evt. uitgebakken) of ham
4 eetlepels mosterd
1 pakje keukenroom (culinaire room) voor warme gerechten
1 pakje soepbinder
voor variatie kun je er nog wat ui of prei door doen.

Maak van het bouillonblokje 1,5 liter bouillon, voeg daar de spekjes/ham, mosterd en soepbinder aan toe en laat het ongeveer een half uur doorkoken. Voeg daarna de fijn gesneden prei en keukenroom toe; NIET meer laten koken. Na ongeveer een kwartier is de soep klaar.
Het lekkerst vind ik de soep wanneer het een dag van te voren al klaar gemaakt is.

Eet smakelijk!

For DH birthday I will make a very nice soup tomorrow. It's a recipe from this region.

For 1.5 litre mustard soup you’ll need:

1 cube of beef bouillon

150 grams of smoked bacon of ham

4 tablespoons mustard

1 packet sour cream

1 packet all-purpose flour

For diversity some onion or leek

Make from the cube of beef bouillon 1.5 litre bouillon, add the bacon / ham, mustard and all-purpose flour and let it boil for about half an hour. Then add the chopped leeks / onion and sour cream; don’t let it boil any longer just simmer. After about fifteen minutes, the soup is ready.

The soup is on it’s best when ready made one day in advance.

Enjoy!

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd alvast!
    Leuke kerstdagen gehad?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een heerlijk recept..behalve dan de mosterd ;)
    Leuke verjaardag gevierd? En nog een gelukkig nieuwjaar!

    BeantwoordenVerwijderen