Als afsluiting van de vakantie hebben we vanmiddag samen appelflappen gebakken. Lekker snel en makkelijk; en vooral heerlijk :o).
- 4 bladen bladerdeeg uit de vriezer
- 2 appels
- rozijnen
- suiker en kaneel
De appels in stukjes snijden en in een kom doen met wat rozijnen, suiker en kaneel. Even voorgaren in de magnetron (2 min. op de hoogste stand) en dan afgieten. De bladerdeeg laten ontdooien en daar het mengsel van appels en rozijnen in het midden leggen. De bladerdeeg tot enveloppen vouwen en met natte vingers de randen dichtdrukken. Even met een kwast de bovenkant vochtig maken en een beetje suiker erover strooien.De envelopjes ongeveer 15 min. in een voor verwarmde oven van 170 graden afbakken.
Even een beetje laten afkoelen en smullen maar.
Even een beetje laten afkoelen en smullen maar.
Because it's the end of the holidays we backed apple turnovers together this midday.
Fast and easy; and especially delicious :o).
Cool turnovers to warm before serving. Enjoy.
Fast and easy; and especially delicious :o).
- 4 frozen puff pastry sheets
- 2 apples
- raisins
- sugar and cinnamon
Cool turnovers to warm before serving. Enjoy.
en nog makkelijker: gewoon appelmoes gebruiken ;-)
BeantwoordenVerwijderenAls het snel moet gaan, deed ik dat vroeger (lol, het is al te lang geleden dat ik dat gemaakt heb, bedankt voor het idee terug ;-)) gewoon met een pot appelmoes van uit de supermarkt... niet zo lekker als vers natuurlijk, maar ons mama had dat altijd in huis, dus heel gemakkelijk voor als er eens onverwacht bezoek kwam ;-)
Yummy, turnovers! Haven't had them for ages!
BeantwoordenVerwijderenhmmm ziet er heerlijk in, moest ik ook maar eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenchristien